tiistai 20. elokuuta 2013

Jämälanka projektia, puikkojen kilinää

Kaipa sitä voi sanoa, että syksy on virallisesti alkanut. Kun koululaisten koulutkin ovat jo alkaneet ja ilmat viilenneet.

Selailin täs joku aika nettiä ja etsiskelin että mitä kaikkea kivaa voisi tosiaan tupsuista tehdännä. Ja löytyhän niitä juttuja jonkun verran. erityisesti minua rupesi kiehtomaan tupsumatto.  Ja semmoistahan oli pakko alkaa sitten tekemään. ostin siis heti seuraavana päivänä liukuesteverkkopala mattoa ja rupesin ensin jämälankojani hyödynttämään tähän. Nimittäin piehenkö kasa kertynyt neulomuksista noita jämiä.  Tämä on tarkoitus ollanna pitempi aikanen projekti. Eli teen aina sitä kun siltä tuntuu ja kun ei neulomiset nappaa.  Tällä hetkellä on jo 2 riviä tehty valmiiksi. Vielä kuitenki puuttuu monen monta palloa.

Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa ostettuu täydennystä lanka varastookin. Vaikka iso kassillinen niitä jo ennestääkin on. :) Tai aina mulle melkee niin käy lankojen kanssa kun jostain tietystä väristä haluaisin neuloa jotain niin ei tietenkää sitä väriä ole kotosalla. Ja niinhän tässäkin nyt kävi.  Kun halusin tehdä punavalkoiset tossut itselleni niin ei sitä toista väriä sitten kotosalla ollu. Oli hyvä syy siis lähteä lanka ostoksille. :) Eilen sitten pääsinki nelomaan toivomillani väreillä tossuja itselle. (Eila-mummun tossut)


Nuo tossut olleet niin ihanan lämpöisiä että  ajatuksena ollunna että jos samalla ohjeella neuloisi talveksi parit lapasetkin. Tosin sitä ei voi ihan 4 puikolla  neuloa. Kun olen tutkaillut niin löytyy lapasen ohjetta  kahdellekkin puikolle. Ja poikkitain neulottuna. Viel en ole päättänyt että kummalla tekniikalla teen.  

Tilasin tuossa viikonloppuna Novitalta  tämmöisen lehden kuin Helpot 2013. Joka ilmestyi tänään kauppoihin, mutta oli aikasemmin jo klubista tilattavissa. Niin lehdestä löytyy  31 helppoa mallia. Yksi lehden ohjeista on poikkittain neulotun lapasten ohje. Joten teen sitten vasta tekniikka päätöksen kun olen kyseisen ohjeen lukassu.

 Täältä pääse tarkastelemaan Helpot 2013 lehden sisältöä.

Itselleni lehdestä löytyy useampikin mielenkiintoinen ohje jonka vuoksi halusin lehden tilata. 

Tälläistä ajatusta tällä kertaa halusin kertoilla :) Puikottelun iloa myös lukijoilleni.