keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Huilimista, neulomista, huilimista ja neulomista :)

Tammikuu hurahtanut hirveän nopeasti. Käsitöitäkin on toki tullut tehtyä vaikka hiljais eloa näin alku vuodesta blogini on ollut. 


Puhuin loppu vuonna niistä tossuista että vimpana työnä tekisin, mutta en sitten neulonutkaa, tuli semmoinen fiilis että nyt ei kiinnosta enää puikotella. Siinä sitten menikin useampi viikko etten puikkoihin koskenutkaa.

Vuoden vaihteen jälkeen tuli ne kovat pakkaiset, ja minua pyydettiin tekemään ihan perus kaulahuivi. Joten innostuinkin kaivamaan puikot esiin ja rupesin tekemään ihan perus kaulahuivia. 

Sainkin hyvin aloitettua sen neulomista, niin eikös minulle käyny pieni haaveri ja oli pidettävä pakosta taukoa neulomisesta. Nimittäin olin ruokaa laittamassa ja meinasin sipulia ruveta leikkamaan, niin sipuli oli sitä mieltä että ei halua tulla leikatuksi ja leikkasin sitten peukalooni oikee kunnon viillon. Ei kuitenkaa niin pahasti mennyt että tikkejä tarvitsi, mutta haavan sulkuteippiä joutui useamman päivän käyttämään, että sai viillon kiinni.  Nii eihän sen kanssa voinut neuloa, menikin taas useampi päivä ettei puikkoihin voinut koskea. Tällä hetkellä peukkuni on jo parantunut eikä haittaa neulomista, vaikka jälki edellee tuntuu ja näkyy peukussani. Onneks ei käynyt kuitenkaa pahemmin. 


Kun peukkuani parantelin. Nii oli hyvä tehdä lanka järjestelyä ja laskelmaa että kuinka paljon sitä lankaa kotoa löytyypi, projekti jäi vähän kesken mutta tähän mennessä puuvilla/ villalankaa löytyypi kaapista 11 kiloa. On tullut jokunen kerä ostettuu.   Siitä sitten lähti idea että neulompa sitten vielä yhden uuden huppari villapaidan raitalangasta.


Peukkua kun oli tarpeeksi paranneltu niin pääsin kaulahuivin neulomista jatkamaan, ja nopeastihan se sittn valmistuikin.

Peruskaulaliina:
7 veljestä lankana, 
30 silmukkaa 
120cm pitkä 
lankaa meni 131 grammaa
4mm puikot




Kaulaliinan jälkee aloikin sitten neulomaan sitä villapaita-hupparia ja sitä tässä nytten puikoteltu noin parin viikon ajan. Yhdistämis vaiheessa tällä hetkellä menossa.  Yksi uusikin projektikin on jo mielessä taikka voisi taas sanoa että muunto projekti, käyttämättömää neuleeseeni. Tämmöisiä kuulumisia täällä kertaa :)