sunnuntai 19. elokuuta 2018

Voi kääks kun tämä aika rientää.

Avasin äsken blogini ja suuni loksahti, kun huomasin että olen viimeksi ystävänpäivän aikoihin täällä käynyt  kirjoittelemassa, toki Instagrammin puolelle olen käynyt käsitöistäni kuvia lisäämässä. Jossa jatkossakin enempi postailen. 

Elikkäs mistäs alottaisin :) Ompelukone ollut todella ahkerassa käytössä. Muuta kässää en olekaa tehnyt, jos ei yksiä säärystimiä lasketa että olen tässä tehnyt. 

Viimeisessä neuletyö postauksessa kerroin, että puikottelin sitä kolmatta neuletakkia.  Ja sehän kyllä valmistui aika nopeasti loppu peleissä. Ja tämmöinen siitä siiten tuli 


Lankana 7 veljestä polkka ja valkoinen 

silmukoita yhteensä vartalo kappáleessa 152 silmukkaa

Yhdessä hihassa aloituksessa 40s lopuksi 64 silmukkkaa. . Hihan pituus on 50cm 

Ennen kädenteiden erotusta neulottu 50cm sileää sitten silmukat jaettu 44 (32)/ 64/ 44 (32) silmukkaa ja neulottu niin että tulee pituudeksi 66cm 

Hupussa aloituksessa 64 silmukkaa ja lisäyksien jälkeen 80silmukkaa Hupun korkeus on 30cm 

Lankaa meni 555 grammaa napin painot laskettu samaan (8g) 

Taskuissa 15silmukkaa, noin 12 cm pitkä
7mm puikot


Neuletakin kun olin saanut valmiiksi.  Innostuin kokeilemaan  helmikuussa pinteristä löytämääni ompelu ohjetta Nenäliinataskua.  Joka olikin ihan helppo ommella. 


Innostuin todella tämän jälkeen ompelusta ja rupesin ihan helposta aloittamaan ompeluni. Piirsin yöpaitulistani suoraa kankaalle mallin ja leikkasin ja ompelin. Ja tämmöiset sitten niistä valmistuivat maaliskuussa.Nämä valmistuivat näin aloittelijan ompeluksina, ihan hyvin. Vaikka piirtämisissä tarvitsin apua.   Innostukseni ompelutöistä heräsi näiden jälkeen oikein kunnolla. Ajatelin et vitsi kyllä se on helpompi hommata ihan kaavat peruspaitaan ettei tarvitse tuskailla.  Niimpä rupesin selailemaa nettiä ja päädyin Jujunan sivustolle, sieltä löysin sitten 3/4 hihaisen paidan ohjeen ja ostinkin sitten PDF kaavan.  Kaavasta leikkaaminen ja ompeleminen olikin paljon helpompaa, vaikka pikku virheitä tulikin.  Pääsiäiseksi sitten valmistui, ihka ensimmäinen kaavasta tekemäni paita.Tosiaa kaavana Jujunan Hilda paita.  Kaulus tuotti näin ensikertalaiselle haastetta että sain siitä siistin näköisen, mutta sekin sain monen entrauksen jälkeen, semmoiseksi että paitaa kehtaa pitää muuallakin kuin vain kotona. Olen vaateissani, aika tarkka, jos vähänkää ei mielytä, niin kyllä entraan, oli sitten ompelutöistä tai neuletöistä kysymys.

Paita onnistui niin hyvin, että innostuin tekemää useamman näitä. 
Välistä sain idean että hei talveksi pitkä tämmöinen paituli olis tosi kiva, ettei palelisi yöllä kun pakkanen paukkuu ulkona. Kaavana käytin myös Jujunan kaavoja, yhdistelemällä ja siitä sitten syntyi tämän näköinen paituliVaikka välillä ompelinkin paitulin kesäkuussa niin oli viel mielessä että pari  Hilda paitaa tahdon ommella ja niin sitten tein.Tässä matkan varrella myös opin yhden blogin kautta, kuinka saa siististi tehtyä puseroiden kaulukset ja nyt onnistuu sekin paremmin, kuin mitä aloin ompeluja tekemään :)


Tästä postauksesta tuleekin nytten aikas pitkä kun en ole tosiaa tänne kirjoitellu ja ompeluksia on valmistunut aika kivasti. 


Kesäkuussa tuli käytyä Ommel tapahtumassa Espoossa, (Tapahtumasta infoa)ja sieltä tarttui jokunen kangaskin mukaan. Tapahtuman jälkeen innostuin tekemää samalla paitakaavalla myös t-paitoja itselle, t-paitojen hihan kaavan otin vain toisesta Jujunankaavasta ja niitäkin tässä pitkin kesää. 
Kaikki paidat mitä olen ommellu ovat olleet puuvilla tailla elastine trikoota ja kaava jonka mukaa olen tehnyt on 42/44. 

Tässä välissä tuli myös kahdessa päivässä neulottua lyhkäset kesäsäärystimet :) Jotka tein varta vasten kesäloma reissulle mukaan. :)silmukoita 48
4mm puikot
pituutta 24 cm 


Sitten kun Heinä/Elokuun vaihteessa oli näitä mahdottoman helteisiä päiviä, nii ajattelin että nytten kyllä on hihattoman paidan kaava etsittävä ja löytyikin Ottobrenin kaavalehdestä vuodelta  2014 Kevät/Kesä numerosta.  Ja eikun etsiskelemään kyseistä lehteä. Ja löytykin sitten facebookin ryhmän kautta :) Heti kun lehti kolahti postiluukusta aloin piirtämää kaavaa ja valmistelemaa ensimmäistä hihatontapaitaa. ja samalla viikolla valmistui useampikin paitoja.Nämä kun olin saanut tehtyä niin, sain ajatuksen että hei uusi hamekin olisi kiva tehdä. Minulla on yksi lemppari  kynähame ja ensin meinasin että piirrän suoraa siitä kaavan, mutta pah siitä tullut semmoista, joten eiku nettiä tutkailemaan ja löysinkin Majapuun PDF kaavoista kynähameen ja eikun ostamaan kaava, tulostamaan ja kokoamaan kaavaa kasaan. Ja viel jopa samana päivänä valmistui kynähame ilman ongelmia :) ja mieluisa on ja helppo tekoinen


Kankaista sen verran haluan kirjoittaa että kankaat on valittu tosi tarkasti :) ei ole hetken mieli johteesta valittu ja ostettu. Kankaita tilailen eri verkkokaupoista, että en aina samasta. Mistä se mieluinen aina löytyykää :)

Mutta sitten muistin että olin aikoinaa tilannut kaksi hihatontapaitaa jotka muuten olivat oikean kokoiset mutta pituuta oli vähän liian vähän. Joten olin jo aikasemminkin entrannu paitojani pinterestin idean avulla, nii miksipä ei entraisi vielä nämäkin hellepaidoiksi ja niistä valmistui tämmöiset. Eli raitakankaat ovat kaupasta ostettujen paitojen yläosat.  Mustavalko raita paidan alaosa löytyy  hihattomasta paidasta :)
Hihattomia paitoja en enempää ommellu, koska meinaan että talvella ja kylmällä ei tule niin pidettyä niitä.  


Heti kun ompelukoneen olin ostannu niin ompelin  pari lasialusta ja pitkää oli ollunna jo mielessä että pitänes tehä muutama lisää niitä.  Elokuun ensimmäisinä päivinä, kun ei muutakaa huvitanut ommella niin ompelin lasinalusia useamman.  Välistä ihan mukava ommella jotain helppoa ja nopeaa 
Sitten välistä tuli tehtyä pientä t-paita valkkausta kaappiin  ja päätin että teen vielä jokusen t-paidan syksyksi, kerran oli kankaitakin kotosalla jo osaksi ja muutaman kankaan  viel sitten tilasinkin. Ja tämmöiset sitten valmistuivat :)


Nytten olen tullut kirjoituksissani uusimpaa ompelutyöhön jonka olen ihan tänä aamuna saanut valmiiksi. Tällä kertaa ei ole paidoista kyse. Vaa rupesin viikolla ajattelemaan, kerran kun näin hyvin näiden paitojen ompelukin on sujunut, nii miksi en kokeilisi ommella legginsit. Alkuperäisen kankaan laitoin loppuviikolla tilaukseen. Kaavankin sain piirettyä todella hyvin omista kaupasta ostetuista legginseistä.  Joten meinasin että täytyy kyllä ensin kaavaa testata toisee kankaasee, ettei tule turhaa leikeltyä  suosikki kangasta jonka juuri tilannut. Kesällä jo etsisklin netistä helppoa ohjetta ja löysinkin sitten youtuben kautta video ohjeen housujen tekoo.  Niimpä Eilen sitennä  piirtelin kankaalle kaavan ja leikkasin. Tänä aamuna ompelin housut kasaan. Ja  tuli juuri oikean kokoiset ja ei muutenkaa tarvinnu muokata mitenkää. Ennen kuminauhan pujotusta sovitin housuja ja ne olivat täydelliset jalassa. Eli ensimmäisellä yritämällä olen onnistunut jälleen ompelemaa uutta itselle. Ja varmasti tulen vielä tekemään toisetkin kankaasta jonka olen varannut tähän työhön. 
Rupee vain ompetyötkin käymää vähiin, kun kaikkea jo tehnyt ettei mitää tarvitse.  Neulomuksien puolella olisi ajatuksena neuloa puuvillanen villatakki, mutta saa nytten nähdä rupeanko neulomaan heti kun olen ompelukset saanu tehtyä vai pitelenkö taukoa käsitöistä.  :)

Tämmöisiä kuulumisia Neulontakammarin ylläpitäjälle kuuluupi. :) En olisi ikinä uskonnu että kun ompelukoneen hommaan että rupean näin paljon kaikkea ompelemaa ja viel niin hyvin että niitä voipi muuallakin pitää, eikä vain kotona :) 
banner
Previous Post
Next Post

30 vuotias nainen, joka tykkää neuloa helppoja neuleita.

0 kommenttia: