lauantai 15. syyskuuta 2012

Neulonnan uutisia netistä :)

Eilen oli järjestetty tämmöinen kilpailu neulojille Hämeenlinnassa.


Neulonnan jedi-ritarit ottavat toisistaan mittaa SM-kisoissa


Suomen ensimmäiset hohtoneulonnan SM-kisat järjestetään Hämeenlinnassa perjantaina. Kilpailussa neulotaan valopuikoilla hämärässä sileää neuletta mahdollisimman monta kerrosta.


Unohda hohtokeilaus. Päivän sana on hohtoneulonta tai saattaa ainakin olla tulevaisuudessa, jos oikein innostutaan. Hämeenlinnassa järjestetään nimittäin ensimmäiset hohtoneulonnan SM-kilpailut.

Kilpailuvälineinä ovat valopuikot ja paksu lanka. Kilpailutilana on hämärä huone. Ensin luodaan 15 silmukkaa ja sitten neulotaan 10 minuuttia. Kenellä on eniten täysiä kerroksia, voittaa.Jouluvalot etuajassa?

Valopuikoissa eivät hohda koko puikot, vaan puikkojen kärjessä pienessä lampussa palaa valo. Vähän kuin joulukuusen sähkökynttilästä olisi tehty pitkä ja kapea versio.

Sellaisia puikkoja ei Suomesta taida vielä paljonkaan löytyä?

- Puikot eivät ole vielä kovin yleisiä. Niitä ei minun tietääkseni edes tällä hetkellä saa Suomesta. Nämä kilpailupuikot on ihan tätä kilpailua varten tilattu Amerikasta. Mutta uskon, että se [valopuikkojen] suosio tulee kyllä kasvamaan, koska neulominen on tosi suosittua, sanoo Wetterhoff Oy:n toimitusjohtaja Jaana Rantanen.

- Ja näillähän voi neuloa hämärässä ja hämäräähän meillä riittää täällä Suomessa!Kansainväliset kisat siintävät tulevaisuudessa

SM-kilpailujen idea syntyi Wetterhoff talossa, jossa toimii muun muassa erilaisia luovien alojen yrittäjiä. SM-kisa on osa Hämeenlinnassa järjestettävää Pimeän kaupan ilta -tapahtumaa.

Kisaan on tullut mukavasti osallistujia, ja myös yleisö pääsee seuraamaan mittelöä. Jaana Rantanen uskoo, että pieni pilke silmäkulmassa suunniteltu kisa saa myös jatkoa.

- Kyllä tästä tehdään vielä kansainvälistä tasoa matkan varrella, lupaa Rantanen.

Hohtoneulonnan SM-kisat Hämeenlinnassa Cafe Hoffissa 14.9. kello 18


LÄHDE: http://yle.fi/uutiset/neulonnan_jedi-ritarit_ottavat_toisistaan_mittaa_sm-kisoissa/6295403
banner
Previous Post
Next Post

30 vuotias nainen, joka tykkää neuloa helppoja neuleita.

0 kommenttia: