lauantai 2. maaliskuuta 2019

Vuoden ensimmäinen postaus

Vuosi 2019 on lähtenyt käsitöiden osalta ihan mukavasti liikkeelle, vaikka en tänne blogin puolelle olekaa viel tänä vuonna postannu mitään. 

Heti vuoden vaihteen jälkeen kun tulivatte pakkaiset, piti talvikenkii saada lämmintä joten tuli neulottua ensin itselle ja sitten vielä heti perään toiselle puoliskolle villasukat kenkiin. Lankoina näissä tosin nytten käytin Novitan nallea, koska 7 veljestä tuntui liian paksulta sukalta kenkää. 




Itselle villasukat talvikenkii

Lankana Nalle musta 50g
Nalle fuksia 15g
Silmukoita 52
3mm puikot
Koko 39/40"


Miesten villasukat

Lankana Nalle
Musta, farkku
Varren pituus 18cm
3mm puikot
Silmukoita 52
80g meni lankaa



Ennen joulua aloin vielä toisia miesten tossujakin neulomaan ja toisen sainkin neulottua, vaikka muistin ennen sukkien neulomista, että toinen tossupari uupuu, niin ajattelin että kerkeepähän tuon neuloa keväämälläkin, kun ei akuutti tarvetta ole.  


Alku talvesta asti minulla ollut mietinässä, olisi niin mukava neuloa pitkähihainen villapusero. Joka ei kiristäisi mistää ja olisi, mukavan lämmin. Kun yhden aikasemmistani villapaidoista jonka olin neulonut, ei ollut yhtää mieluinen , joten se meni purkuu, ja yksi oli aivan liian pieni, joten sekin meni, hävikkiin. Mutta onneksi oli ihka ensimmäinen villapuseroni tallessa, vaikka olin sitäkin jo fiksannu, mutta fiksauksien jälkeen tuli mieluinen, nii sen sai laitettuu pakkasilla päälle, ennenkuin tämä valmistui.  Jouluna sitten vihdoin tilasin mieluisaa lankaa ja rupesin etsiskelmään ihan helppoa ohjettakin, kyselin eräässä fb ryhmässäkin jo ennen joulua ohjetta ja löytyi todella simppeli kaarokeneuleen ohje, kyllä sitä tuli moneen kertaan pohdittua ja luettua ja kysyttyä ja mietittyy että uskallanko alkaa tekemään kyseistä paitaa. Eniten se mietitytti, että mahtuuko se yläosasta päälle, kaikkinee kavennuksinee. :)  Aikani harkkinan jälkeen rupesin neulomaan  kaarokeneuletta. Tosin silmukoita vähän lisäsin epä varmuuteni vuoksi. ja tein s/m välisen koon.  Ja sehän onnistui ilman ongelmia ja on mukava päälläkin ja jopa sopiva . :) 




Kaaroke villapusero
172 silmukkaa taka/etu kpl aloituksessa 
Hihassa 44s aloituksessa
Hihan koko pituus 70cm
4mm pyöröpuikot
Lankana 7 veljestä Petrooli ja turkoosi
Lankaa meni 506 grammaa
Paidan pituus 62 cm
Paidan leveys 50 cm


Kuvan ottamisen jälkeen, kun meinasin ensimmäisen kerran laittaa paidan päälle niin huomasin että pirskatti  hihat ovatte pikkaisen liian lyhyet, kun kädet suoristaa. Mittasin ja 6 cm uupui hihoista, mutta en lannistunut, :) joten purin resorit pois  ja tein yhden petrooli värisen raidan ja lopuksi neuloin niin kauan resoria, että mitaksi tuli se 6cm lisää.  Ja nytten paita on täydellinen ja kovassa käytössä ollut. :), Nytten olisi kova hinku tehdä vielä toinen samalla ohjeella. :D


Paidan neulomisen jälkeen, ajattelin, nytten kyllä teen ne tossukat valmiiksi, mitkä jo joulun alla aloitin tekemään. Ja  ennen kuin aloitan mittee muuta neulomaan.


Perus tossut miehelle 
44silmukkaa yhteenä 24cm pitkä (10, 14cm )
 4mm puikot
70g meni lankaa



Tässä  talvella, olen nyt huomannut, että joko on pesukone kutistanut miun villasukkia, taikka sitten olen neulonut liian väljät villasukat itselleni.  Että asialle pitäisi tehdä jottain,  tulin myös siihen tulokseen että olen tehnyt itselle liian paksuilla puikoilla, kun samat sukat käyneet myös isompaa jalkaa, vaikka pitänes olla omaa kokoa.   Joten nytten puikoilla tuloillaa itselle uutta villasukkaa ja yhtä kokoa pienemmät puikot :D Jospa nytten onnistuisi. vihdoin. Tuleepahan samalla lanka varastoa pienenettyä, kun tekee useammat.  Ja jos ei vieläkään, nii seuraavat kokeilein vielä yhtä astetta pienemmillä puikoilla.

Tämmöisiä kuulumisia näin vuoden alkuu neulontakammarin käsitöistä :)