maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 viimeinen kirjoitus osa 2

Vuoden 2018 käsitöiden postaus jatkuu


Talviset kelit rupesivat olemaa pikkuhiljaa ajankohtaisena tänäkin vuonna vaikka ei niin pakkasta ollunna. Farkkujen alle olisi jotain lämmintä kiva pukea, mutta ei vielä pitkiä housuja, koska niissä tulee aivan liian kuuma. Niin keksin että ompelenkin trikoo kankaasta kokeeksi capri housut.  Ja niistähän tuli tosi mukavat jalkaa. Kaavana käytin samaan kun pitkiksii, mutta pituuden mittasin kaupasta ostamista capreista




Samalla kertaa ompelin  vuoden viimeisen lyhyt hihaisen t-paidankin, kun paidan alaosa jo varttui valmiiksi tekemistä. 



Sitten kaivoinkin jälleen puikot esille ja puikottelin vielä toisen puuvilla paidan, mutta tällä kertaa lankana minulla oli Elise puuvillalanka. Se oli himenen ohkasempaa kuin Novitan Miami mutta silti mukava neuloa ja kiva pitää päällä.



Pituutta 60cm
 leveys 48cm 
hihojen pituus 50cm
 6mm pyöröpuikot




Meinasin jo että nytten olen kaiken mahdollisen ommellu tälle vuodelle mutta ajattelin kerran kun kangasta löytyy kotoo valmiiks, niin ompelen nytten sitten vielä toiset caprit.  Kummatkin caprit ovat olleet kovassa käytössä ei ole hukkaan ommeltu.



Sitten yhtenä päivänä kun ei ollu oikee mitää tekemistä ja halusin johonkin aikaa kuluttaa niin rupesin ompelemaa pari lasinalusta ja säilytys pussukan. 



Seuraavana työnä rupesinkin  neulomaan ihan tavallisia juttuja ja ensin neuloin itselle säärystimet ja sitten vielä miesten perus tossut



 säärystimet 
44silmukkaa
 30cm pitkät 
7mm puikot


Miesten tossut


44silmukkaa 
 24cm pitkä
 (10, 14cm ) 
4mm puikot


Neulomisen osalta miesten tossut ovat tämän vuoden viimeiset valmiit neuletyöni. Puikoilla on tälläkin hetkellä kaksi työtä kesken mutta ne valmistuvat vasta ensi vuonna. 


Vuoden viimeisemmäki ompelu työksi tein 3/4 hihaisen paidan lemppari kankaastani ja se valmistui aaton aatona, juuri jouluksi sain sen päälleni.






Tämä vuosi ollut aikas mukava käsitöiden suhteen, kun olen onnistunut niin hyvin ompelutöiden suhteen. Erityisesti mieleeni jäi myös Ommel käsityö tapahtuma jossa pääsin käymää. En osaa tässä nytten sanoa mikä ollut kaikkein mieluisin käsityö tänä vuonna. Kaikki olleet niin mukavia tehdä, mutta jos täytynee jotain valita, niin kyllä ne ovat noi yömekot mitä olen ommellut.  

Täytynee viel sen verran mainita että kaikki kankaat mitä olen ostanut, niin ei yhtää kokonaista työtä ole piloille mennyt, aina olen voinut sen jotenkin korjata taikka sitten hyödyntää jotenkin muuten.  Alussa kyllä kävi mielessä kun harrastusta aloitin että kuinkahan monta kangasta joudun roskii heittämään piloilla, mutta kun hyvät kaavat löytänyt niin ompelemminenkin onnistuu näppärästi. Muutenkin olen ompelu taidoistani yllättynyt positiivisesti. Ompelu ja neulominen on huippu kivaa.

 Ja kaikki mitä olen ommellut ja neulonut, nii ovat olleet käytössä, ei ole jääny kaapin nurkkaa lojumaa, sen takia etten ole jostain oma tekemästä tykännyt.

 Neulomiset jatkunee ainakin heti vuoden vaihtuessa, mutta ompelukone taitanee nytten toistaiseksi jäädä talvilomalle :) 


Samalla myös tahdon kiittää blogini seuraajia tästä vuodesta ja palajan taasen vuonna 2019 käsitöideni merkeissä blogiini kirjoittelemaan.

Hyvää Uutta Vuotta 2019  hyvät lukijat / fb ja instagramin seuraajat